Комисионерът на Националната баскетболна асоциация Адам Силвър призна, че към момента няма как да се вземе решение кога и под каква форма ще бъде рестартиран сезонът в Лигата. Мачовете от НБА бяха преустановени в средата на март, когато играчът на Юта Джаз Руди Гобер даде положителна проба за COVID-19, а в последствие още няколко баскетболисти от различни отбори също се заразиха с новия коронавирус.

"Всички опции са на масата. На този етап целият правилник не важи. Ако има възможност да подновим мачовете, дори и по доста различен начин, тогава трябва да работим върху нея. Все още нямаме добро разбиране какви точно са стандартите, които трябва да покрием, за да продължим напред. Същото се отнася и за експертите. Не можем да говорим за дата. Не сме в позицията да взимаме никакви решения и не е ясно кога ще бъдем", коментира Силвър.

"Приходите ни на практика паднаха до нулата. Това има огромен финансов ефект върху отборите. Този вируса, разбира се, е ужасен проблем за здравето на обществото, но проблем е и спирането на икономиката. Точно затова Лигата вижда като свое задължение да разгледаме всички възможни варианти за подновяване на мачовете по безопасен начин. Точно това правим в момента", допълни босът на НБА.