Аарън Брукс от Хюстън Рокетс беше определен за най-прогресиращ играч на сезона в Националната баскетболна асоциация (НБА). Изборът беше направен на базата на статистиката му и сравнението на показателите от тази и миналата година. през завършващия вече сезон Брукс има 19.6 точки средно на мач, след като в предишните две години показатели са по 8,4 точки средно на мач. Отделно от това Брукс постави и свой личен рекорд от 5,3 асистенции средно на мач, както и 2,6 борби, което също е рекорд за него.

"Това е голяма награда за мене, но не съм очаквал. Честно да си призная, не виждам и кой знае каква промяна в играта си в сравнение с миналия сезон, но след като специалистите го казват, значи е така. При всички случаи наградата ме мотивира и е една от най-важните в живота ми, каза състезателят.

За първото си място Брукс е получил 403 точки от 615 възможни, включително и 62 първи места в гласуването на журналисти, коментатори и специалисти от САЩ и Канада.

Трима състезатели си поделиха 2-ото място в тази класация. Това са Кевин Дюрант от Оклахома Сити Тъндър, Марк Гасол от Мемфис Гризлис и Джордж Хил от Сан Антонио Спърс, като и тримата имат по 101 точки.