Легендарният треньор Дон Нелсън записа победа под номер 1300 в своята кариера, след като воденият от него Голдън Стейт се наложи над Оклахома Сити със 133:120. Стивън Джаксън вкара 26 точки за победата, а Кори Магет добави 25.

Нелсън е едва вторият треньор в историята на НБА, който достига до това постижение. Преди него подобен успех регистрира неговият добър приятел Лени Уилкинс, който има 1332 победи.

За Голдън Стейт победата е пета в последните им седем мача, но те все още са с отчайващ баланс в класирането на Западната конференция- 10-о място с 20 победи и 36 загуби. За гостите Кевин Дърант вкара 32 точки, а Ръсел Уестбрук завърши с 31 и 11 асистенции. Оклахома Сити обаче продължава да бъде един от трите най-слаби отбора на Запад.

Роджър Мейсън се отличи с 25 точки и 5 асистенции за успеха на Сан Антонио Спърс като гост на Вашингтон. С победата 98:67 Шпорите затвориха 19-дневният си тур от мачове като гости. Сан Антонио има 37 победи и 17 поражения, което ги прави лидери в Югозападната дивизия и 2-и в цялата Западна конференция. Майкъл Финли добави 19 точки, а ветеранът Тим Дънкан се отличи с 12 и 11 борби.

В битката за място в плейофите на Изток Маями Хийт надви прекия си конкурент Филаделфия на собствен терен с 97:91 и се изкачи 4-и. Дуейн Уейд вкара 25 точки, включително и забивка минута преди края. Джерамейн О'Нийл завърши със 17 точки и 10 борби.

В Солт Лейк Сити играчите посветиха победата си със 102:88 над Ню Орлиънс на починалия преди два дни от остра форма на диабет собственик на отбора Лари Х. Милър. Дерън Уилямс вкара 20 точки и спечели 13 борби за победата, а след края на мача на специална церемония той подари топката от мача на вдовицата на бизнесмена. Срещата започна с минута мълчание, а играчите на Юта излязоха на терена с възпоменателни фланелки с името на доскорошния президент на отбора.