Треньорската легенда Желко Обрадович и помощникът му начело на европейския шампион Панатинайкос Димитрис Итудис станаха кръстници на синовете на Тити Папазов – Александър и Димитър – Желко.

Двамата споделиха с Тити и семейството му щастливото събитие в столичния храм „Св. Седмочисленици”. Церемонията бе планирана отдавна, но днешният 25-ти август се оказа най-подходящ.

Папазов и Обрадович са близки приятели от години, а Тити никога не е крил, че сърбинът е един от най-важните хора в живота му. Селекционерът на националния ни тим по баскетбол в този евроквалификационен цикъл кръсти втория си син именно на своя ментор Желко Обрадович.

Най-успешният треньор в Европа стана кръстник на баткото Сашко, а Димитрис Итудис вече официално е кръстник на малкия Димитър - Желко.

Асистентът на Папазов в националния и негов кум – Георги Младенов и съпругата му Нина, както и друг баскетболен наставник Росен Барчовски бяха сред гостите на церемонията.

„За нас е чест да сме тук. Горди сме, че имаме приятел като Тити”, споделиха Желко Обрадович и Дими Итудис, което пък бе достатъчно доказателство за отношението и на двамата.

Обрадович: Разбира се, че сме много щастливи. Първо ние сме повече от приятели с Тити, а тази церемония е още една стъпка, за да сме още по-близки с него. Много съм щастлив и трябва да кажа, че сме говорили за това събитие, но просто днес беше удобен ден за всички. Пак искам да кажа, че сме много щастливи да сме тук.

Итудис: Страхотно удоволствие и чест е да си кръстник. Ако сте били на церемонията бихте чули точно, че кръстникът е много важен, след майката и бащата, разбира се. Със сигурност сме много горди да сме кръстници на синовете на Тити. С него имаме отлични взаимоотношения. Желаем на децата да имат чудесен живот и разбира се на цялото семейство на Тити пожелаваме най-доброто.

- Също така е и отговорност да си кръстник, нали така?

Обрадович: Да, както каза Димитрис – кръстникът е нещо специално. На мен не ми е за първи път, така че знам как да правя всичко и не е проблем.

- Какво мислите за бъдещето на Тити? Той иска да стане кмет.

Обрадович: Да знам. Пожелавам му всичко най-хубаво. Това е неговият избор и разбира се ще му помагаме с каквото можем.

- Бихте ли имали подобни амбиции? Може би някой ден, когато спрете с баскетбола?

Обрадович: О, не, не. Аз съм просто баскетболен треньор. Нищо друго!

Итудис: Това решение със сигурност беше много тежко за Тити. Много сме му близки и знаем, че беше много трудно решение за него и семейството му. Но ми се иска просто да кажа на българите – да знаят, че този човек е много честен и ще направи най-доброто за София. Както каза Желко, тук сме и ще му помагаме. Можем да му дадем най-вече подкрепата си, отколкото нещо друго, но наистина му желаем най-доброто.

- Другата страна на това решение е, че няма клубен тим в момента. Как мислите това е повлияло на решението му и дали според вас е нормално?

Обрадович: Ами не знам. Знам само, че на първо място Тити е много добър треньор. Второ, това е неговото решение и както казахме той е много честен и много добър човек. Мисля, че е хубаво, че в живота си имаме приятел като него. За мен е голяма чест да имам приятел като Тити. Желая му най-доброто и се надявам, че в бъдеще ще говорим за г-н Папазов като за много важен човек тук. Самият той е важен. Със сигурност за София и България, но това е стъпка напред.

- Вие сте спортен човек, мислите ли, че политиката е мръсен бизнес като цяло?

Обрадович: Не знам, не искам да говоря за това. Знам само, че Тити не е такъв. Той е всичко обратно на това.

Итудис: Само да добавя към думите на Желко. Ако е вярно това, което казвате, ако политиката е мръсна – ако, защото има едно голямо „ако”, то Тити е точният човек да я изчисти.

- Какво ще го посъветвате?

Итудис: Ами просто да е жив и здрав, и да бъде себе си и тогава ще спечели.

Обрадович: Разбира се, точно това. Просто да бъде себе си!