Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков изпрати националния ни тим за Литва, където в сряда стартира Европейското първенство. Глушков ще се присъедини утре към българския лагер в Клайпеда.

„Мисля, че това, което трябваше го направихме, като за един голям отбор. Мисля, че играчите, треньорите, всички тръгваме с една ясна идея в главата. Аз се надявам да се представим като отбор, като сърцат отбор, за да може да зарадваме тези, които обичат баскетбола в България. Надявам се, че ще стигнем до тази победа, която ни убягва от 1989-та година”, коментира Георги Глушков пред Гонг тази сутрин на летище София.

Колкото до Грузия, Белгия и Украйна, за които се очаква да са по-равностойни на българския тим от фаворитите Словения и Русия, Глушков заяви: „Ние сме играли с тях. Много са близко. И ние до тях, и те до нас. Просто в този момент аз мисля, че можем да бием. Можем да се справим с тези отбори. Ще имаме проблеми с отборите от първа лига естествено. Те са много силни. Мисля, че самочувствие няма да ни липсва, защото добрите състезатели играят навън. Трябва да имат самочувствие и заряд да покажат, че са добри. Много се надявам да го има този заряд по време на Европейското първенство.”