Умора е една от най-често използваните думи в последно време в националния отбор по баскетбол. Момчетата на Росен Барчовски заминават рано сутринта в неделя за Испания, където ще играят контролна среща с настоящия европейски и бивш световен шампион.

Въпреки оплакванията от различни болежки и умора, баскетболистите ни продължават да се готвят под пълна пара. Тази седмица те прекараха в зала „Универсиада“, а след завръщането си от Испания ще продължат лагера в Правец.

Вчерашната тренировка на тима бе пропусната от Златин Георгиев, който се оплаква от разтежение в адукторите, но и той се подготвяше индивидуално в залата, под зоркия поглед на физиотерапевта Явор Касабов. Тенчо Банев също не тренира, заради обадили се отново болки в кръста, които го притесняват от доста време. И Георгиев, и Банев обаче се очаква да са готови за игра в най-кратък срок.

За проверката с Испания няма да пътува Иван Лилов, който се нуждае от повече време за възстановяване. Окончателната група от 12 играчи, които ще заминат за Мадрид в неделя, ще стане ясна до края на деня.