Старши треньорът на Италия Карло Рекалкати не е наясно ще може ли да използва три от италианските звезди, които играят Отвъд океана – Андреа Барняни, Марко Белинели и Даниел Хакет.

Италианците са едни от съперниците на Бълтария в предстоящите евроквалификации по баскетбол при мъжете. В групата са още Сърбия, Унгария и Финландия, а битката е за първото място или поне – второто, но с много добри показатели. Логично Рекалкати иска в състава играча на Торонто Барняни, Белинели от Голдън Стейт, а също и Хакет.

„Бели е щастлив в НБА, въпреки че играе малко. Той знае, че голдън Стейт отказаха да го продадат, защото искат да инвестират в него. Следващото лято той ще е на линия за летните кампове.

Барняни има желание да играе за националния, но в края на сезон ще трябва да следва специална програма. Генералният мениджър на Торонто Браян Коланджело ме увери, че ако Андрея каже „не” на националния, то ще е заради клуба.

Хакет не беше в състава на Европейското в Испания, заради ангажиментите си в Щатите и може тази година да се случи същото. Бъдещето му в представителния тим на Италия зависи от университета му”, коментира Карло Рекалкати по повод тримата баскетболисти.