Българският национален отбор по баскетбол спечели и третия си, последен мач от приятелския турнир, игран в Самоков. В последния ден на спаринги, воденият от Пини Гершон тим се наложи над младежкия състав на Македония с 85:52. В предишните дни националите се наложиха над младежките гарнитури на Румъния и България. След срещата селекционерът Пини Гершон заяви, че чаканите трима американски играчи вече са в София, и утре ще направят първа тренировка, заедно с тези, които днес играха по-малко в мача.

През първото полувреме играта на мъжкия тим не вървеше, и баскетболистите направиха много пропуски, като не показаха стабилност и в отбрана. Те позволиха няколко много добри бързи атаки на младите македонци и така резултатът на полувремето бе едва 34:28.

След почивката и нашите играчи постегнаха редиците си и опитаха пробиви, стрелбата потръгна, и най-вече благодарение на активна защита, те успяха да дръпнат напред и в крайна сметка да спечелят убедително.

Най-резултатен за България бе Деян Иванов с 18 точки, Тодор Стойков добави 15, плюс осем борби, а Асен Великов завърши с девет точки, осем откраднати топки и четири асистенции.

В другия мач от турнира по-рано през деня, отново България победи, но на ниво младежки отбор. Момчетата на Иван Чолаков и Петко Делев победиха връстниците си от Румъния с 63:57.

След мъжете и младежите, в залата в Самоков за тренировка се настаниха и юношите, който следващата седмица отиват на Европейско първенство.