Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров говори преди заминаването на тима за Талин. Младите "лъвчета" стартират квалификациите за европейското, а първата среща е с Естония в четвъртък. 

"Искам да се представим добре във всеки един мач. Сега мислим само за двубоя с Естония. Имаме проблеми, не можем да тренираме всички заедно. Но настроението е добро. Заминаваме без 5 човека, които са контузени - Андреа Христов, Ертан Томбак, Светослав Ковачев, Иван Турицов и Ангел Лясков. Това са основни играчи, те играха в последните четири мача с нас. Благодаря на треньора на националния отбор Красимир Балъков, който ни остави всички играчи, които бяха викани. Направихме съвместна тренировка. Дано тази работа даде резултат", започна Димитров.

"Балъков ви каза, че започваме да работим по единна методика. Ще се опитаме да изповядваме и тази философия. Да контролираме повече топката, да не се рита безогледно. Колкото по-рано, толкова по-добре", сподели Димитров.

"Имаме си своите цели, които не искаме да ги обявяваме. Всеки иска да постигне най-доброто. Важно е как ще тръгнем в първия мач, за да дадем добър старт на квалификациите. Каквото и да си говорим, най-важното е да победим. Наблюдавахме няколко мача на Естония. Няма слаби отбори. Те също се опитват да играят футбол. Здрави момчета са. Играят директен футбол. Ако не сме подготвени и ако не дадем максимума от себе си, нищо добро не ни чака", каза още селекционерът.

"Хубавото е, че отборите започнаха да поглеждат към младежите. Последните 10 години имаме три класирания за европейско първенство до 19 години, а последното класиране за подобен форум на тима до 21 година е от 29 години. Младежите имат повече игрови минути. Това е в полза на младежите и в полза на българския футбол", завърши Димитров.