Помощникът на Пини Гершон – Тити Папазов, изрази радостта си от победата на Финландия по присъщ за него начин, като си пожела дрийм тима на САЩ да дойде в България, за да мери сили с националния ни отбор по баскетбол.

„Отбелязахме 102 точки и показахме атрактивен баскетбол. Единствено съжалявам, че жените не успяха да бият. Треньорът на Финландия е бил трети на СП с отбора на Германия. Става трети на световното. Това е много добър треньор, с много добри баскетболисти”, сподели Тити Папазов.

„Нека да дойде тук дрийм тимът, да ги видим какво могат. Какво ходят сдамо в Китай, да дойдат тука. Ще минем победоносно и през Торино”, добави в типичния си стил Папазов.

„Концентрация, правят се анализи на нещата, които трябва да се коригират. Но с тази публика е много лесно. И на стадион да играем и той ще се напълни.”

Запитан за причините, довели до отличните изяви на националния ни отбор едва сега, Тити Папазов заяви: „Това е натрупано през годините, и като шампанско избухна сега. Трябваше ни и човек като Пини Гершон. Класата е това, което притежава той.”