Националите ни по баскетбол и техният треньор Тити Папазов сърдечно благодариха на публиката в зала „Универсиада” след инфарктната победа над Унгария във втория мач от допълнителните евроквалификации. Българите успяха да се съвземат от кризата, в която бяха изпаднали в третата четвъртина и измъкнаха ценния триумф на родна земя.

„Предполагам, че това е нашият звезден миг в похода ни към Европейското. С изравнени възможности сме с Унгария. Бяхме в шок, но тогава публиката ни вдигна и показахме характер. Натрупа се умора. Огромно благодаря на публиката и се извинявам на всички, които бяха с нас сега. Следващата събота се превръща в нашия звезден миг, защото хората ще мечтаят заедно с нас. Ако трябва да сме честни, не съм доволен. Сега се радвам, че направихме прилична разлика. За мен отборът на Унгария е класен тим, но ние ще играем по-добре като гости там. Смятам, че нашият тим има перспектива. Убеден съм, че зала „Универсиада” на 18-ти август ще е чудо. Имаме да отмъщаваме на Босна! Имаме още детайли, върху които да говорим. Блекни е джакпот, затова заминава за две дни за Гърция да се види с приятели и после се връща тук. Радвам се, че той е с нас. Обещали сме и заради Филип Виденов да се класираме в Испания. Имаме две константни фигури – Стойков и Блекни. Близнаците имат голямо бъдеще”, заяви щастливият Тити Папазов.

„Последният мач в Унгария се оказва изключително важен, но сметките са ясни, когато победим. Унгарците играха добре, имат много високи играчи. Имаме повече дух от тях. Важното е, че победихме. Очаквам, че за мача с Босна залата ще е препълнена. Чакаме с нетърпение реванша с тях”, заяви капитанът на България Тодор Стойков, който завърши с 17 точки, от които 10 от 11 от наказателната линия.

„Бяхме крайно амбицирани да направим добър мач с разлика, но срещата тръгна криво за нас. Не мога да си обясня защо, но ще вземем някакви мерки, за да стигнем до следваща фаза. Ще починем два дни и после имаме време за подготовка за мача с Босна и да се вземем в ръце, за да бием повече от 4 точки. Благодаря на публиката и се надявам на 18-ти пак да са с нас”, пък каза Хриси Димитров.