„Нещата са много прости. От оставащите пет мача трябва да спечелим минимум два и за да ни бъде лесно, трябва да търсим победа още в първия мач”, коментира Тити Папазов по повод предстоящата среща Сърбия – България в Белград.

Двубоят е четвърти за националния ни отбор по баскетбол в евроквалификациите. Съставът ни воден от треньора Пини Гершон няма загуба до момента.

„Ние сме респектирани от името на Сърбия, но самият факт, че и те участват в тази квалификация като нас и това, че допуснаха загуба във Финландия подсказва, че не са непреодолим отбор. Естествено те са фаворит в този двубой и ще имат сериозно домакинско предимство. Абсолютно всички пропуски са раздадени и ще има 20 хиляди зрители на този двубой, което е рядко срещано в европейския баскетбол. Смятам, че ние имаме своите шансове. По никакъв начин не се притесняваме. Имаме много добър старт до момента, но той ни задължава да защитим добрите си игра със същото представяне в „Белградска арена”. Дали това ще е достатъчно да спечели, ще покаже времето, но ние сме с ясното съзнание, че отборът на Сърбия е добър, но не непреодолим съперник."

"Очакваше се Сърбия и Италия да са фаворити, а сега ние до голяма степен сме заменили Италия в тази роля и е нормално да сме в приповдигнато настроение. То се базира първо на резултатите и второ – на играта, с която побеждаваме, защото ние не побеждаваме случайно. Винаги съм твърдял, че разполагаме с добри играчи, но трябваше да се промени тяхното мислене, манталитет и самочувствието им на терена. По една или друга причина в последните години българските баскетболисти бяха третирани като втора ръка и това се отразяваше на всички нас. Сега успехите несъмнено помагат, за да бъде пречупено това мислене. Ние трябва да вземем от двете гостувания минимум единия мач. Кой от двата ще бъде, за нас е без значение, но най-добре да са и двата”, заяви техническият директор на национални ни мъжки отбор Тити Папазов.