Тежко поражение с 49:67 претърпя юношеския национален отбор по баскетбол от Естония, на старта на Европейското първенство, Дивизия Б.

В първата си среща, по-малко от 24 часа след като пристигна в Австрия, тимът ни не успя да издържи и се предаде на жегата и съперника.

Първото полувреме премина сравнително равностойно, макар че естонците на няколко пъти направиха силни серии. На почивката нашият отбор изоставаше с 28:35, но след като вкара първия кош за второто полувреме, българският състав пак позволи серия на противника. Естонците нанизаха цели 23 точки в третата четвърт, срещу само 11 за България. Оттам разликата скочи до 19 точки преди финалната част, и до обрат нямаше реални шансове да се стигне.

Българските юноши реализираха само три тройки в мача, а направиха 18 грешки, няколко от тях дори в изнасянето на топката. Сериозна разлика имаше и в почти тройно повечето асистенции на естонците, които спечелиха и борбата под коша.

С 9 точки и 10 борби за България завърши Йордан Минчев, а Спас Николов добави осем точки. Роберт Валге наниза 21 точки за Естония.

Утре България излиза срещу Швейцария отново от 14.30, във втория си мач от група А, като двубоят ще се играе в друга зала - във Фюрстенфелд.