Групата от 12 баскетболисти, които ще представляват България на Европейското първенство в Литва е ясна. Селекционерът Росен Барчовски ще обяви официално своите избраници в неделя, но на практика съставът вече е ясен.

Финалната група ще проведе заниманията си в новата зала „Армеец Арена”, а в понеделник рано сутринта лети за Литва с полет през Киев.

Малко изненадващо един от гардовете, които пътува за последните контроли с отбора – Александър Груев, няма да е тръгне с тима за Литва. Контузията на Иван Лилов пък ще спре най-добрия български реализатор в нашето първенство от участие на Евробаскет.

В Литва по предварителна информация Барчовски ще заведе следните 12: Деян Иванов, Калоян Иванов, Ърл Роуланд, Чавдар Костов, Филип Виденов, Павел Маринов, Божидар Аврамов, Златин Георгиев, Александър Янев, Асен Великов, Тенчо Банев и Николай Върбанов.

България е в група D на Евробаскет 2011 с Русия, Словения, Белгия, Грузия и Украйна. Основната цел пред националите тази година ще е да прекъснат серията от 22 години без победа на Европейско първенство.