Баскетболният отбор на САЩ подобри десетина рекорда само в един мач, при победата със 156:73 над Нигерия, в група А. Двубоят бе протоколен, още от началото, и никой не се съмняваше в разгромня успех на американците. Въпреки че все още критиците отказват да сравнят настоящия състав с този от Олимпиадата през 1992 – Оригиналния Дрийм Тийм – сегашната селекция на Майк Кжижевски показва уникални резултати и игра, тотално различна от всички останали на Игрите в Лондон. До края на турнира във Великобритания, заложбите на ЛеБрон Джеймс, Кармело Антъни, Коби Брайънт, Кевин Дюрант, и всички от ростера на Кжижевски, са напълно достатъчни да накарат всички да ги наредят достойни до първия Дрийм Тийм.

СНИМКИ: Дрийм тийм или почти, САЩ счупи една камара рекорди в мача с Нигерия

източник: Reuters

В мача срещу Нигерия, САЩ първо счупи рекорда за най-много тройки в един двубой. Досега те бяха 13, а американците реализираха общо 29 за 40 минути – повече от двойно подобряване. Интересното е, че докато САЩ вкара 29 тройки, Нигерия вкара 29 коша от игра за цялата среща.

След това, Кармело Антъни подобри постижението за най-много точки в един мач от играч на САЩ – в средата на третата част, Мело направи 97:54, и с 34-та си точка счупи рекорда на Стефон Марбъри.

СНИМКИ: Дрийм тийм или почти, САЩ счупи една камара рекорди в мача с Нигерия

източник: Reuters

7:20 минути преди края, Андре Игуодала реализира точка 130 за САЩ, оставяйки назад досегашните две постижения от 127 на американците.

Отново Игуодала се разписа за 139:68, точно 5:05 минути преди сирената, за да подобри рекорда на Бразилия от 1988 година от 138 точки в олимпийски мач.

Накрая се оказа, че САЩ са записали и най-разгромната си победа в историята на Игрите – предишната бе от 1956-та година – 101:29 срещу Тайланд.

САЩ подобри постиженията си освен за тройки, още и за процент стрелба в олимпийски мач – 71.1, и брой опити за стрелба от тройката – 46.

49-те точки в първата четвърт за САЩ също са нов олимпийски рекорд, за една част. Два дни по-рано американците го подобриха с 39 срещу Тунис.

СНИМКИ: Дрийм тийм или почти, САЩ счупи една камара рекорди в мача с Нигерия

източник: Reuters

78-те точки на полувремето за САЩ са най-много, вкарвани от един отбор в един мач на Олимпиадата. Досега Бразилия държеше рекорда със 72.

Със своите 156 точки в мача, САЩ счупи и световния рекорд във всички официални срещи, държан от Бразилия със 154 от мач срещу Китай на Световно първентво през 1978-ма.

САЩ изравни и постижението за най-много асистенции в мач – 41.

Кармело Антъни иначе игра 14:29 минути за своите 37 точки. Ръсел Уестбруук направи суператлетични забивки, и завърши с 21 точки, а Коби Брайнът наниза 16 за 11 минути и напусна терена. За Нигерия Ике Диогу реализира 27 точки.

САЩ се класира на четвъртфинал, докато Нигерия все още има шанс също да продължи напред, с победа и две загуби дотук.

СНИМКИ: Дрийм тийм или почти, САЩ счупи една камара рекорди в мача с Нигерия

източник: Reuters