Руската федерация по баскетбол официално обяви, че Дейвид Блат остава старши треньор на националния отбор за мъже – съперник на България в група D на Евробаскет 2011. Новината се очакваше, след като самият Блат даде своето съгласие да остане с цел да класира Сборная на Олимпийските игри през 2012-та.

Друга вест обаче – назначението на Алексей Карванен за генерален мениджър на руския национален тим – не се състоя. Карванен наскоро бе в България заедно със Спартак Санкт Петербург, който игра срещу Лукойл Академик в ЕвроЧалъндж.

Кандидатурата на Карванен бе отхвърлена, като президентът на РФБ Александър Красненков обясни, че в най-скоро време ще бъде избран човек за вакантния пост, тъй като има достатъчно желаещи. Самият Красненков добре познава Краванен, тъй като до миналата година именно Красненков бе президент на Спартак.

Вероятно самият Дейвид Блат ще избере кой да заеме позицията главен мениджър, тъй като се смята, че част от споразумението между него и РФБ е тотална свобода на решенията.