Селекционерът на националният ни тим по баскетбол Тити Папазов отсече, че никак не е доволен от снощното поражение. „Не можем да бъдем доволни. От играта – да, но от резултата – не. Ние просто направихме един добър мач, но не успяхме да вземем това, което заслужавахме и имахме шанс, а не успяхме”, изрече Тити на летище София и разкри: „Обади ми се лично президентът Първанов и поздрави отбора за добрата игра. Но аз не съм доволен. Бяхме по-добре подготвени тактически. Не успяхме да осъществим възможността, която имахме за успех в Босна. Не търся оправдание в съдиите. За мен е грешка това, че не изпълниха указанията ми. Много корих Стойков снощи след мача, но след една безсънна нощ смятам, че той страшно много е помагал на българския баскетбол. Много искаше и изигра ситуацията според своите възможности, но всички очакваха да атакува той, затова исках Хриси Димитров да атакува.”

Националът Димитър Ангелов пък от летището се отправи за нов преглед при лекари, заради контузията на дясното си око, която получи снощи при загубата от Босна. „Трябва да ги победим с повече и да продължим напред. За всеки е удоволствие да игра пред пълна зала, дано и ние да имаме подкрепа в зала „Универсиада”. Унгария не е отбор да подценяване, ако подходим сериозно няма да имаме проблеми”, коментира представилият се отлично Ангелов.

„Борихме се много и мисля, че всички положиха максимални усилия. Вярно, че направихме и някои грешки, които доведоха до загубата с 4 точки. Ние определено можем да ги победим тук в София. Просто трябва да работим още по-здраво”, заяви и натурализираният американец в състава на България Родерик Блекни.