Доскорошният селекционер на сръбския национален отбор по баскетбол за жени Марина Малкович ще бъде специален гост и ще изнесе лекция и тренировка преди първия мач на България на международния турнир в Скопие.

Оторът ни ще участва в надпревара по повод възстановяването на женския национален отбор на Македония след тригодишно прекъсване, заедно с тимовете на Босна и Херцеговина и Япония, съобщават от българската федерация по баскетбол.

Малкович ще направи демонстративна тренировка в Скопие преди началото на турнира – на 1-ви юни, в зала „Яне Сандански“ от 17 до 19 часа. От Македонската федерация обявиха, че заниманието ще е открито за всички треньори, желаещи да попият опит от прочутата специалистка.

На 2 юни българският национален отбор ще излезе срещу Македония от 19 часа.

Марина Малкович е дъщеря на легендата в треньорството Божидар Малкович. Тя стартира треньорската си кариера още 16-годишна, а най-големите й успехи са златото от Европейско първенство и третото място на Олимпийските игри в Рио начело на сръбския национален отбор, както и сребро с националния отбор до 19 години от Световно първенство.

Тя напусна поста си в началото на 2017-а година.