Полският национален отбор по баскетбол регистрира загуба със 72:86 от Израел в контролна среща, част от подготовката за Европейското първенство. Полша е един от съперниците на България в груповата фаза на шампионата. Днес Дружина Полска игра без своята суперзвезда Марцин Гортат, който получи травма. Центърът обаче получи днес обнадеждаващи новини и е сигурно, че ще бъде възстановен за старта на Евробаскет през септември.

Отсъствието на Гортат се отрази сериозно на поляците, които изнемогваха най-вече в защита. Израелският треньор на Полша Мули Кацурин не бе доволен и от нападенията на своите баскетболисти, които често оставаха безрезултатни.

Появата на паркета на Мачей Лампе подобри ситуацията за поляците, и резултатът бе почти изравнен, но бързо скочи отново в полза на Израел. Ужасният старт на второто полувреме за Полша направи аванса на израелците 20 точки при 54:34, а в последната част той достигна до 24 точки.

В края на двубоя Израел заигра предимно с резервните си състезатели, и така позволи на Полша да намали малко изоставането си до 14 точки.

Лампе завърши с 22 точки, а натурализираният това лято американец Дейвид Лоугън отбеляза 15 за Полша.