Баскетболистите ни надвиха за втори път Румъния в последната си официална проверка преди старта на евроквалификациите. Националите победиха с 92:61 точки след силна игра на Ибрахим Джабер и Филип Виденов. Натурализираният американец завърши със 17 точки, 2 борби и 2 асистенции, а Виденов вкара 19 точки, от които 5 тройки. Фил се отчете и с 4 борби, и 3 асистенции. Деян Иванов отбеляза 14 точки, а капитанът Тодор Стойков реализира 9, плюс 4 борби.

Селекционерът Пини Гершон пусна в игра почти всички състезатели, с който разполага, без Асен Великов и Златин Георгиев. Баскетболистите ни контролираха двубоя през цялото време и основната им задача бе да разиграят различни ситуации, които да прилагат в наближаващите евроквалификации.

Вторият натурализиран американец Кейдрйън Кларк подобно на Джабер ще е на линия до края на битката за класиране на Евро 2009, а един от близнаците – Калоян Иванов, който се възстановява от контузия също остава в състава до края на квалификациите.

Сред стотината зрители в зала „Универсиада” бе и президентът на румънската федерация Кармен Токала. За гостите, които категорично отстъпват по класа на България, с по 12 точки завършиха Брайс Калала и Каталин Бурлаку.

Мъжкият ни състав излиза срещу Унгария следващата сряда в първия си мач от евроквалификациите.