Пини Гершон показа добра информираност за онова, което се коментира в България за неговото ново начинание и се пошегува, че със сигурност Тодор Стойков няма да му е помощник. Що се отнася до бъдещите асистенти на Гершон, той заяви, че ще избере хората които ще му помагат до февруари, когато е жребият за европейските квалификации. 100 % обаче един или двама от екипа на Пини Гершон ще са българи. Израелецът ще получи няколко имена като предложение от федерацията и ще се срещне с въпросните наставници. Пини Гершон разкри, че от българските треньори познава единствено вече бившият национален селекционер Тити Папазов и по негов адрес се изказа изключително ласкаво: „Познавам Тити добре. Той е дал от своя дух на националния отбор, а сега аз ще дам и от моя. Тити е на първо място много добър приятел за мен, а в професионален план мога да кажа, че той има желание да се учи и научи много в последно време. Става все по-добър от ден на ден”.

По повод натурализирания американец Родерик Блекни Гершон заяви, че баскетболистът, който играе за неговия клубен тим Олимпиакос сега, ще трябва да работи още по-здраво, защото е част и от двата отбора под негово ръководство. На въпрос, какво липсва на България израелецът каза, че не е достатъчно само да сме добри в нападение. „Не слагам стратегията пред съдържанието. Не можем да сменим състава и вярвам, че играчите са същите като миналата година. Трябва ни висок играч”, отсече Гершон и помолен да коментира възможността, американецът от Панатинайкос Майк Батист да вземе български паспорт, Гершон заяви, че това би било много хубаво нещо. но все пак той само от 10 минути е треньор на България и все още не може да коментира имена.

56-годишният треньор каза още, че ще доведе и семейството си в България, като разкри че има четири дъщери и се е женил два пъти, а част от неговият сантимент към родината ни се дължи на това, че дядо му е роден в България. „Семейството ми ще ме посети в България със сигурност. Имал съм много сладки моменти в живота си, а раждането на всяка една от дъщерите ми е такъв сладък миг. Все пак обаче няма добър треньор, който да не е имал и тежки моменти. И вярвам, че именно такива моменти правят един специалист по-добър”, завърши новият национален селекционер на България.