Баскетболистите на Макаби Тел Авив начело с националния ни селекционер Пини Гершон зарадваха болни деца в навечерието на еврейския празник на светлината Ханука. Играчите и треньорите на най-обичания израелски клуб посетиха детска болница в предградието на Тел Авив Петах Тиква. Това всъщност е традиция, спазвана от Макаби вече години. Баскетболистите раздадоха десетки автографи, лакомства и подаръци на малчуганите тази сутрин и не отказаха снимка за спомен на никой.

В духа на Ханука, когато в продължение на осем дни евреите отбелязват празника на светлината, чудото и храбростта един от играчите – Лиор Елиаху пожела бързо оздравяване на децата и болницата да остане празна.

„Не знаех много за празника, но разбирам, че направихме нещо добро за децата тук от усмивките по лицата им. И това е нещо, което ме кара да се чувствам добре. Подобно преживяване те кара да осъзнаеш колко много късмет имаш всъщност и каква благословия е здравето”, сподели друг от състезателите на Макаби Д’ор Фишер.

Грандът от Тел Авив играе утре срещу Нахария в мач за Купата на Израел. „Трудно е да се говори за баскетбол в такъв момент”, заяви Елиаху, но все пак добави, че Макаби приема много сериозно двубоя и очаква тежък мач.