Националният селекционер на мъжкия баскетболен отбор Пини Гершон заяви, че вярвам, че след мача със Сърбия тимът ще се е класирал за Европейското първенство в Полша през следващата година.

„Има за какво да се радваме. Ситуациите в другите групи са изгодни за нас и затова се радвахме. Трябва да загубим с 20 точки и да се получат много големи разлики в останалите мачове”, каза националния селекционер.

„Казах, че се стремя към нови предизвикателства и точно това ще се случи. Чавдар Костов свърши много добра работа, най-вече през първата част, когато игра добре и в защита. Божидар Аврамов също се представи отлично и съм щастлив, че двама от българските таланти се представиха много добре в тази напрегната ситуация при гостуването на Италия”, добави Гершон.

„В началото никой не вярваше, но аз продължавам да вярвам. В събота България ще бъде на 100% на Европейското първенство. Казах преди мача на баскетболистите да ме доведат до последните пет минути и тогава да ме оставят и аз ще спечеля победата за тях. Същност тази загуба означава победа за България. Не знам колко мачове на България сте гледали, но смятам, че това е един от най-великите”, каза Пини Гершон.