Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон празнува 58-я си рожден ден днес на път за Рим. Пини и неговият Макаби Тел Авив отпътуваха рано сутринта за италианската столица, където в четвъртък гостуват на Лотоматика Рома с американеца с български паспорт Ибрахим Джабер в състава.

Победа над италианците пък ще е отличен подарък за 58-я рожден ден на старши треньора Гершон, който бе поздравен с песен за празника си от колегите си от треньорския щаб, начело с кондиционния спец Ави Ковалски, още на аерогарата преди полета.

Лотоматика е лидер в групата си от Евролигата с 3 победи от 3 мача, а Джабер се представя повече от добре. Макаби пък е втори във временното класиране с 2 успеха и едно поражение, което допусна от испанския Каха Лаборал Витория като гост.

Баскетболистите на Макаби демонстрираха увереност на летището в Тел Авив при заминаването си за Рим. Гершон и компания имат насрочена тренировка тази вечер в Рим, а в четвъртък от 21.30 часа българско време излизат срещу местния Лотоматика Рома.

„Няма съмнение, че в последната седмица и половина и особено в последните два мача бяхме доста убедителни”, коментира асистентът на Пини в Макаби Шарон Друкер.