Следващите два мача на българския национален отбор от квалификациите за Евробаскет 2021 могат да бъдат отложени. По програма игровият прозорец трябва да се състои през ноември, но провеждането му изглежда под сериозен въпрос. Причината е, че ръководствата на ФИБА Европа и УЛЕБ работят по евентуално преместване на следващите две срещи от пресявките, съобщава вестник „АС“.  Целта е да се създаде повече време за местните първенства през следващия сезон, информира още Superbasket.

Игровият прозорец може да бъде отложен за февруари или за юни догодина преди олимпийските квалификации. Припомняме, че шампионатът на Стария континент беше насрочен да се състои от 1 до 18 септември през 2022 година заради пандемията от коронавирус. Първенството ще се проведе в Италия, Германия, Чехия и Грузия.

На 26 ноември селекцията на Росен Барчовски трябва гостува на Босна и Херцеговина, а три дни по-късно трябва приеме отбора на Гърция.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.