Олимпиакос победи Панатинайкос със 71:55 (16:13, 33:20, 55:45, 71:55) и изравни резултата във финалната серия на гръцкото баскетболно първенство на 1-1. На двубоя в Пирея присъстваха селекционерът на българския национален отбор Пини Гершон и неговите помощници Тити Папазов и Любомир Минчев. Тримата се срещнаха в Атина, за да разговарят за състава и програмата за лятото на националите. На терена бе и един от вероятните им избраници – гардът Родерик Блекни, който завърши със седем точки за 31 минути.

За разлика от първата среща, тази вечер Олимпиакос показа изключителна воля за победа. Тимът от Пирея очевидно се чувстваше в свои води и определено превъзхождаше съперника си във всеки момент от мача. Панатинайкос улесни задачата им, като излезе разконцентриран и всяка атака се разбиваше в мощната защита на домакините. Още във втората част Олимпиакос натрупа десетина точки аванс и това се запази до края на мача, като „червено-белите” дори успяха да го увеличат до + 17.

Лин Гриър изигра силен двубой и завърши с 20 точки, докато от ПАО само на моменти се забелязваше живец у Шарунас Ясикевичус и Диамантидис. Василополус добави 12 точки за домакините, а Ясикевичус вкара най-много за ПАО - 13.

Третият мач от серията отново е в залата на Панатинайкос ОАКА, в четвъртък.