Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол за жени Стефан Михайлов определи състава от 14 състезателки, които ще се готвят за предстоящите през ноември първи срещи от квалификациите за Европейско първенство срещу Исландия и Словения. Българките гостуват на остовитянките на 14 ноември и са домакини на Словения три дни по-късно.

Тимът ще започне тренировки още в събота, 9 ноември. В неделя на заниманието в 18:30 часа в зала "Универсиада" се очаква към тима да се присъединят играещите зад граница Ива Костова (Франция) и дебютантката Христина Тютюнджиева (Германия). В тяхно отсъствие в тренировките ще се включи младата Константина Какогияни, която прави много силен сезон с екипа на Септември 97.

Дебют в женския национален отбор ще направи и определената за Изгряваща звезда на 2018 година Ивана Николова от Славия, както и представящата се силно в мачовете на Монтана 2003 през този сезон Евгения Нацкина.

Състав на България, който стартира подготовка за Евроквалификациите през ноември:

Виктория Стойчева - Монтана 2003

Карина Константинова - Берое Стара Загора

Гергана Иванова - Берое Стара Загора

Константина Какогиани - Септември 97

Теодора Динева - Берое Стара Загора

Виолина Кочева - Берое Стара Загора

Ива Костова - Льо Авр (Франция)

Христина Иванова - Монтана 2003

Радостина Димитрова - Монтана 2003

Ивана Николова - Славия

Димана Георгиева - Монтана 2003

Евгения Нацкина - Монтана 2003

Габриела Костова - Монтана 2003

Христина Тютюнджиева - Райнстарк Бергише Льовен (Германия)


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.