Сръбският баскетболен национал Никола Калинич заяви, неговата страна винаги се бори за медалите, а това важи и за предстоящото Европейско първенство за мъже.

Сърбия попадна в група D на шампионата заедно с отборите на Чехия, Израел, Финландия, Нидерландия и Полша. Срещите от тази група ще се играят Прага, Чехия.

„Мисля, че имаме солиден тим. Сърбия винаги се стреми към медалите. Така е и сега. Когато се стигне до четвъртфинали, полуфинали, остават най-добрите. Има четири, пет или дори осем претендента към момента. Определено ще бъде много трудно, но ние ще сме подготвени и ще опитаме да стигнем до медалите“, коментира Никола Калинич пред специализираното издание Eurohoops.

Попитан за двубоя от кваликациите за Световното първенство срещу Турция, който сърбите изиграха в края на миналата седмица, Калинич заяви, че отборът за кратко е загубил концентрация.

„Знаехме, че като домакини те ще опитат всичко и ще бъдат по-агресивни след почивката. Успяхме обаче да издържим и взехме ценна победа“, добави сръбският национал.