Българският национален отбор показа съвсем различно лице само в рамките на три дни. След успеха над Полша в петък, днес момчетата на Пини Гершон загубиха катастрофално с 61:92. В отделните части резултатът бе 24:14, 24:14, 21:14, 23:19. Домакините също не показаха неорганизираната си игра от първия мач и точно обратното, много съсредоточено и лесно се наложиха над нашия тим.

Поляците показаха много атрактивен стил на игра с бързи атаки, и още в началото на срещата дръпна в резултата. Кжишоф Шубарга и Марцин Гортат си взаимодействаха перфектно, на което българските баскетболисти просто нямаха отговор. Първата част завърши 24:14, а авансът на домакините продължи да се трупа. Втората четвърт завърши при абсолютно идентичен резултат, което направи разликата 20 точки на почивката.

През второто полувреме имаше незначителна промяна в играта на българския отбор, което обаче не помогна особено за стопяването на пасива. Полският тим значително превъзхождаше днес както в борбата под коша, така и в броя на завършващите подавания. Процентът на „трикольорите” от тройката падна рязко и те отбелязаха едва шест от 22-та си опита за далечна стрелба. Домакините не бяха много по-точни от тази зона, но компенсираха с блестящ процент от средно и близко разстояние, и пробиви – 74% успеваемост.

Представилият се отлично в първата среща Ибрахим Джаабер днес игра само 10 минути, в които отбеляза четири точки и овладя две отскочили топки. За България най-резултатен бе Йордан Бозов, който преодоля измъчващата го контузия, игра 29 минути и вкара 13 точки. Единственият друг баскетболист с двуцифрен точков актив бе Филип Виденов, отбелязал 10. С 9 точки и четири борби се отчете Тодор Стойков, а Ники Върбанов вкара 6 и овладя 6 топки.

За Полша Михал Игнерски вкара 19, а Марцин Гортат завърши с 18 точки и шест борби.

Националният отбор се прибира в България утре в ранния следобед с полет от Варшава и продължава да се готви за евроквалификациите. Следващите две контроли на Пини Гершон и компания са в София на 8 и 9 август, а съперник ще бъде Белгия.