Баскетболистите от представителния отбор на България делят хотел М Best Western в Белград с младежкия тим на Сърбия по футбол и женския състав на страната по волейбол.

„Отношението е много добро, храната е фантастична. Само хотелът не е на необходимото ниво, каквото съответства на сръбския национален отбор по баскетбол, но тук са настанени всички спортни отбори. Ние сме настанени с националния им отбор по футбол до 21 години и националния им тим по волейбол за жени. Тук ще бъдат настанени и италианците, не е някакво отношение към нас. Аз съм бил в този хотел на двете ми гостувания като треньор на Левски и ЛукОйл Академик. Персоналът на хотела е изключително любезен и се чувстваме като у дома си”, сподели Тити Папазов от сръбската столица.

Не е тайна, че Тити от години поддържа отлични отношения със старши треньора на сърбите – един от най-големите баскетболни специалисти в Европа Душан Ивкович.

„Ивкович два пъти ми се обади, за да пита как сме. Първо още снощи като пристигнахме и тази сутрин, за да пита как е била тренировката. Имаме уговорка да се видим в залата, защото той днес беше зает. До утре вечер сме съперници, но ако иска да се виждаме приятелски, ще се виждаме”, каза Папазов и добави:

„Сигурен съм, че ще играем добре. Изключително предизвикателство е да играеш пред 20 хиляди души. Аз лично признавам, че ще ми се случи за първи път като треньор, а пък смятам, че и на играчите не им се е случвало толкова често като изключим Калоян, Филип и Тошко, които са играли в Испания. Другите баскетболисти не са играли пред толкова публика. Това е изключително като чувство. Ако сърбите бяха толкова извънземни нямаше да играят квалификации, а щяха да са на Олимпиадата в Пекин.”