Треньорът на националния тим по баскетбол Черна гора Бошко Радович заяви, че ключова за победата над България е била третата четвърт на срещата от третия кръг в група А на Евробаскет 2022. „Поздравявам състезателите си, както и отбора на България за добрия мач. Всеки двубой вкарват 80 и повече точки, но ние отбелязахме 91 точки. Мисля, че ключът за двубоя беше третата част, когато играхме защита, както ние можем. Записахме много важни две победи в последните ни два двубоя. Боян Дублевич играе за нашия национален отбор отдавна и се бори всеки път, играе като за последно. Той е нашият лидер, всеки път е на линия за селекцията. В момента сме уморени и трябва да се възстановим до мача с Испания, който е един от фаворитите на Евробаскет 2022. Имаме нашите цели. Ще играем както във всички други мачове“, коментира Радович.

Попитан за класата на Александър Везенков, селекционерът на Черна гора заяви: „Подготвихме се за мача с България, подготвихме се за Саша Везенков, но той е отличен състезател. Във всеки мач ще вкарва 20 и повече точки, но зависи кога. Днес мисля, че не вкара в някои важни моменти. Везенков наистина е страхотен баскетболист, много е трудно да бъде спрян.“

„Сега сме една стъпка по-близо до следващия кръг. Убихме мача в третата част и успяхме да победим. Добър мач за мен, но най-важна е победата“, добави черногорският национал Игор Дробняк.