Треньорът на Левски-Лукойл Константин Папазов остана доволен от контролната среща с националния отбор на България и А1 Академик. „Сините” наваксаха сериозен пасив, но в крайна сметка загубиха, което обаче не ядоса Тити, след като редица играчи на Левски-Лукойл са в националния отбор.

Той предупреди, че лагерът, който се прави за България е полезен, тъй като всички трябва да работят за благото на родния национален отбор.

„Аз съм доволен от мача и целта, която имахме. Играч, който вчера вечерта пристигна, се представи на ниво. Беше тежко, а Боби е със сериозен вирус. За мен беше най-важно в дните, които няма нищо, да помогнем на националния отбор. Ние сме отборът, който е най-разклатен от липсата на националите. За нещастие, това е период, в който четирима са с вирус и се надявам утре всички да са на линия. Предстои тежък мач в Пловдив, а по-важното, което следва е, че Купата не се тренира за един ден. Приел съм като давност националния отбор. Имаше слаби неща, имаше добри неща и какво да коригираме. Вариативноста да бъдем на терена във важните мачове е минимална”, каза Тити.

„За мен най-решаващото е в сряда вечерта теренът на Универсиада да е пълен със здрави хора”, каза още той.

„Имаше нежелание в националния на предния треньор да продължи. Начело на националния отбор е възможно най-оптиният треньор в България. Два пъти ни е класирал на ЕП и там отборът надскача възможностите си. България играе трудно срещу равни на него, силен е срещу силните отбори, а това е психика. Митко Ангелов е помощник, а с Росен коментираме много неща, което значи, че ми има доверие. Това беше ценен лагер и ще си проличи. За него бе важно да види основни неща и после да не губи време. Дава шанс на играчи, които безспорно тази година се справят добре. Отборът има напредък и има шанс да е пети”, продължи Папазов.

„Ако има нещо положително от проекта Левски-Лукойл, са момчетата, които се развиват. Младите момчета с вълнение не са спали преди лагера. Има преголяма емоция в тях. Божидара Аврамов трябва да го върнем, тъй като е играч, който има характер да бъде лидер и да поема тежките ситуации. Той безспорно е с разклатено самочувствие, след като 4 месеца имаше травми, треньорски рокади и от това страда. За съжаление, двама от играчите на Левски бяха контузени. Ние можем да разчитаме на агресивна игра в защита, с оглед капацитета, който разполагаме. Ключово ще бъде присъствието на Сашо Везенков, тъй като ще даде крила на всички останали и няма какво да крием – без него отборът е коренно различен. По-малко фокусът ще е върху тях, а големият – върху него. Убеден съм, че желанието му е да се направи най-доброто. Ако той дойде, съм оптимист, че този отбор има потенциал да се класира. Трябва да отбележим, че Любо Минчев постави добри основи. Ние бяхме жестоко ощетени преди в Русия и да имаме реално присъствие на финалите, но сме малка страна. Като човек, съм оптимист”, говори още той.

„Може би някой сега правят паралели защо по негово време не е имало такъв лагер. Който е поискал, няма проблем. Всички заедно трябва да помагаме на националния отбор.

„Левски вече приключи със селекцията си. Човек никога не трябва да казва – никога. На 29-и ще се знае окончателно, но за Купата сме с този състав. Брандън е болен, тъй като неговият вирус е най-тежък от това, което знаем. Три дена е с 39-градусова температура. По-добре сега, отколкото след 10 дена. Част от нашата неизбежна работа са контузиите”, завърши Тити Папазов.