"Правим каквото можем за времето, което имаме. Главното е да спазваме дисциплина и плана, който имат треньорите. Мисля, че това е ключът. Трябва да сме задружни, да играем бърз баскетбол, нашия стил баскетбол – този, който ни помагаше досега да стоим като равни с всички големи отбори", заяви националът Станимир Маринов преди втория мач на България на Европейското първенство по баскетбол за мъже в Грузия.

За поражението в първата среща от група А с Испания, Маринов коментира: "Гледахме видео, напрахме анализ. Не бяхме достатъчно мотивирани, достатъчно готови за този мач, повече психически като че ли. Статистически погледнато сме им вкарали 87 точки, но това не е реалната представа за мача. В защита бяхме меко казано трагични. Това е един много добър отбор с класни играчи, наказва всяка една грешка в защита. Просто трябва да покажем съвсем друго лице в следващия мач."

"Абсолютно имаме настройката да се представим различно. Забравяме какво е станало в първия мач. Разликата беше голяма, но ние сме професионалисти и трябва да направим така, че това да не ни повлияе за втория. Има химия в отбора и надявам се това да ни помогне", пожела си Станимир Маринов.

"Дори без да гледаме мач на Турция, ние познаваме техния стил на игра. Подготвени сме, не храним празни илюзии, че можем да доминираме в този мач, но излизаме стегнато и мотивирано. Всеки отбор е победим, това е един мач и според мен с известна доза шанс и правилна постройка на игра, можем да победим", каза още баскетболистът след днешната тренировка на националите в Тбилиси.

Попитан за дебюта си на Европейско първенство, Маринов отговори: "Има го напрежението, предполагам не само в мен. Това е първо представяне за всеки един от нас. Имаше го напрежението, може би във втория мач вече ще се поотърсим и ще играем по-солидно."