Селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол Росен Барчовски определи групата от 12 човека за мача с Гърция довечера. Националите ще излязат в Патра в 19:00 ч. срещу домакините в първи мач от първия прозорец от квалификациите за ЕвроБаскет 2021.

Нашите пристигнаха вчера в южната ни съседка, като от 16-те избраници на Барчовски за подготовка Александър Везенков не успя да се включи заради заетостта и мачовете на Олимпиакос в Евролигата, а Венцислав Петков отпадна заради контузия. За Гърция не замина и центърът на Академик София Андрей Иванов.

Преди втората тренировка на гръцка земя днес, селекционерът реши да остави извън 12-те дебютанта в мъжкия състав Крис Минков.

До последно под съмнение бе състоянието на Дий Бост. Той пристигна в лагера на България в понеделник, но пропусна две тренировки заради висока температура. След сериозните усилия от лекарския щаб на тима ни в лицето на д-р. Юри Белев и физиотерапевта Явор Касабов, Бост обаче тренира наравно с всички в Гърция и Барчовски ще може да разчита на него за мача. 

Ето 12-те на България

Станислав Ваклинов  (Берое), Димитър Димитров  (Балкан), Цветомир Чернокожев (Академик София), Александър Янев  (Берое), Йордан Минчев  (Левски Лукойл), Христо Захариев  (Левски Лукойл), Чавдар Костов (Левски Лукойл), Божидар Аврамов  (Балкан), Станимир Маринов  (Берое), Асен Великов (Левски Лукойл), Павлин Иванов (Берое), Дий Бост (Монако).