Баскетболния национал на България Павел Маринов коментира поражението на „трикольорите“ от Русия със 73:77. Той изрази мнение, че отборът не си е повярвал, че има сили за успех и добави, че „за да те уважават, първо сам трябва да се цениш“.

Българските национали заемат петото място в група „К“ на световните квалификации. Съставът ни има 11 точки в актива си. Начело е Франция с 15. „Петлите“ победиха Финалдия в последния си мач.

„Не съм я преживял още загубата. Може концентрация не ни стигна в заключителни моменти и самочувствие. Не си повярвахме, че може да ги бием“, започна Маринов.

„Самочувствие го казвам в друг смисъл – говоря завършващата фаза, за синхрона. Не говоря, че ни е страх, това е абсолютно въпрос може би и на опит донякъде“.

„Не знам, не мога да коментирам за еуфорията след успеха над Франция. Аз лично имам опит с тези неща. Доста години играя баскетбол, момчетата също. Играли сме плейофи, с мачове по-начесто. Тежко бе пътуването. Нямаме чак такава ротация, не можем да разчитаме на толкова играчи като другите отбори. Може би и умората си казва думата“, добави специалистът.

„Не сме водили някаква подготовка. Всеки по клубовете. Едни почнаха по-рано, други – по-късно. Може би и останалите тимове не са в най-добрата си форма, но това е положението“.

„Преди да започне някой да ни уважава, ние сами трябва да се уважаваме. Съдиите няма да ги коментирам, аз направих повече грешки от тях в мача. Сами себе си не уважаваме. Ако ние се уважаваме, и другите ще го правят“, подчерта опитният играч.

„Може да се спекулира много с този мач. Не бе най-силният ни мач отборно. Но за мен – мачът свърши, казахме си мъжки каквото имахме, никой не се е сърдил на другия. Просто си запазваме добрите отношения и сме готови за следващите мачове“.

„Надявам се да не се отрази много. Може да се сетите на последния прозорец в юни, аз не играх нямаше разлика в играта, Чавдар не игра нямаше разлика. Нашият отбор си има стил на игра, има 15-20 човека, които се въртим, знаем какво се иска от нас и играем същия баскетбол, това е мисля най-силното ни оръжие до момента“, завърши Маринов.