Павел Маринов ще изведе като капитан България в контролната среща с Австрия в Гюсинг в събота.

"Изключително важни са контролите, нямаме толкова много време и трябва да играем по възможно най-добрия начин, да сме концентрирани и да следваме плана," заяви Маринов на Летище София.

"Не изиграхме най-добрия си мач срещу Македония, по една или друга причина. Опитваме се да стоим заедно като колектив. Мислим позитивно и гледаме напред. Моментното състояние не е важно, това е подготовка и през август ще сме по-подготвени," обясни още той.

"Понякога е хубаво да загубиш, за да видиш как реагират хората. В нашия спорт трябва да си константен. Не може да има големи разлики в емоциите, защото това само ще пречи. Просто работим и играем баскетбол по възможно най-добрия начин, по който можем.“

Маринов разкри, че все още не познава добре съперниците на България за квалификациите – Португалия и Беларус. „Най-важното е да минем момента на подготовката, да изиграем всеки един мач по най-добрия начин, по който можем. Нямам никаква информация за тези отбори. Живея ден за ден аз лично, предполагам че и всички останали.“

Той сподели и как се справя в ролята на капитан. „Послушни са момчетата. Добре са, няма проблеми. Вярват ми, което е най-важното“, заяви той.