Националният отбор за мъже ще се включи отново в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс. В периода 27 ноември - 5 декември 2021 година Спешъл Олимпикс България отново ще организират промоционална кампания с цел e да се разшири достъпа до спорт за хората с интелектуални затруднения и да се промени живота им чрез баскетбола.

Баскетболната седмица е партньорство на ФИБА Европа и Спешъл Олимпикс Европа от 2004 година. Оттогава броят на баскетболистите в Спешъл Олимпикс се увеличи от 13 000 до близо 60 000 в Европа.

В подкрепа на каузата националите ще излязат срещу Босна и Херцеговина на 29 ноември в "Арена Бтевград" със специални ленти "Аз подкрепям Спешъл Олимпикс България" на екипите си.

Александър Янев обобщи отдадеността на националите към каузата със специално видео.

"Ако обичате смелите, ако се възхищавате на отдадените, ако искате да споделите усещането за победа, значи вече сте част от нас - феновете на Спешъл Олимпикс. Подкрепете достойнството, толерантността и приемането. Аз, Александър Янев и съотборниците ми от националния отбор на България по баскетбол вярваме, че баскетболът е за всички!", казва крилото в записа.