Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети тренировката на националния отбор по баскетбол в Самоков. Мъжкият ни тим се подготвя за участие в Европейското първенство (1-18 септември).

Лечева подари на националите българския флаг, пожела им да го носят гордо и да го занесат до Германия, където е финалната фаза на шампионата.

„Като състезател с дългогодишен опит знам, че няма лесен мач, но също така, когато ви предстоят най-сериозните двубои, ще фокусирате вниманието си и ще покажете своите най-добри възможности. Пожелавам ви успех, сърцата игра, да зарадвате всички ваши фенове и дано занесете знамето в Германия“, каза министър Весела Лечева.

ММС
5 снимки

Капитанът на баскетболистите Чавдар Костов подари на Весела Лечева фланелка с №8 и топка с автографите на всички играчи.

„Избрахме неслучайно №8. За нас той има символичен характер, защото Вие като състезател по стрелба имате 8 европейски титли за България“, каза капитанът.

„Оценявам Вашето присъствие на нашата тренировка, не защото сте министър, а защото бяхте много голям спортист, който ни вдъхновява преди толкова важно състезание. Надявам се да се видим във финалната фаза“, обърна се към Лечева националният селекционер Росен Барчовски.

Баскетболистите ще участват на европейско първенство след 11-годишно прекъсване.

Мачовете на България в груповата фаза са в Грузия, където съперници са Испания, Турция, Белгия, Черна гора и домакинът.