Селекционерът на националния отбор по баскетбол за мъже Любо Минчев коментира очакванията си и ситуацията около отбора, който в петък стартира своята подготовка за предстоящите евроквалификации.

"Има доста проблеми, Станимир Маринов и Крис Минов пропускат началото на лагера, надявам се да е само началото. Това са сериозни проблеми, предвид и че имаше промяна в първоначално обявената селекция като чуждестранен гард Дариуш Адамс и в последствие контузията на Станимир Маринов, бяхме принудени да потърсим друг чужденец. Това са промените", обясни Минчев.

Относно привлечените чужденци, Минчев коментира: "Уошбърн го познавам доста добре, Дий Бост не мога да кажа, че го познавам толкова добре, но преди да се решим на тази стъпка съм взел информация за него. Като потенциал това, което мога да кажа, отборите, в които е играл. Не мога да кажа нищо повече от това, което съм чул от Павлин и това, което съм видял от него."

"За мен е важно отборът да играе добре, само тогава може да постигнем целта си", допълни Минчев, който призна, че е имало баскетболисти, отказали да играят за България.

"Те трябва да си имат мотивация. Когато съм говорил с всеки един от тях, два въпроса съм им задал: Имат ли желание? Имат ли мотивация? След като съм получил отговор са били повикани. Тепърва в хода на контролите ще се запознаваме с противниците ни", допълни Минчев.