Росен Барчовски определи групата от 12 баскетболисти, които по-късно днес ще излязат срещу Латвия. В 19:30 България ще играе срещу тима на балтийската страна в сблъсък, който може да реши третото място в класирането на група Н в последния прозорец на квалификациите за Евробаскет 2022.

Дебютантът Константин Коев и Николай Стоянов отпаднаха от състава за мача. Така сред 12-те за пръв път попада 17-годишният Константин Костадинов, за когото това също е първи мач с екипа на мъжкия национален отбор.

България излиза за успех срещу Латвия, след като миналия февруари в един луд мач надви съперника си със 110:104 в "Арена Ботевград" след две продължения. Двубоят бе окачествен от анализаторите на ФИБА като "класика".

Един от героите от този мач - Станимир Маринов поздрави своите съотборници и им пожела успех в Инстаграм. Гардът на Балкан продължава да се възстановява от контузия, която го спря от участие в този прозорец от квалификациите.

"Никак не е трудно да се готвиш за подобен мач. Чакам го с нетърпение. Чувствам се много добре въпреки, че с клубния отбор изиграхме много сгъстен цикъл от мачове. Мотивиран съм, защото ми е мечта да играя на Европейско първенство. Не знам дали това е най-важният мач в кариерата ми, но ще дам всичко от себе си, за да победим", заяви националът Христо Захариев.