Чехия постигна победа като домакин на Босна и Херцеговина с 93:81 (24:17, 27:19, 19:22, 23:23) и се изкачи на второ място във временното класиране, измествайки България на последното, четвърто място в група F на квалификациите за Световното първенство по баскетбол за мъже през 2023 година. Победата бе втора поредна за чехите, които вече са с актив 2-3, а босненците допуснаха трето поредно поражение и към момента са трети, но също с баланс 2-3. Лидер в подреждането е Литва с пет успеха от пет мача.

Най-резултатен за Чехия при домакинския успех беше Ондрей Балвин с 19 точки и 11 борби, а за гостите от Босна по 16 точки вкараха Джанан Муса и Джон Робертсън.

В последния кръг от този етап на квалификациите на 4 юли, понеделник, българският национален отбор гостува на Босна и Херцеговина в Сараево а Литва приема състава на Чехия. Баскетболистите, водени от селекционера Росен Барчовски, все още имат шансове да продължат в следващата фаза на квалификациите.

Битката е за първите три места, които дават право на класиране напред, но тимът на Литва не може да бъде изместен от челото и спорът е между България, Босна и Херцеговина и Чехия за двете оставащи позиции.