Баскетболистът Чавдар Костов коментира двубоите на България с Кипър и Португалия. Националите ни се върнаха с победа и загуба в мачовете от предварителните квалификации за Европейското първенство през 2025 година, като поражението дойде именно от португалците.

"Със сигурност остава недоволство. Бяхме се настроили да изиграем хубав мач в Португалия и да вземем победата, но може да се каже, че и загуба с малък резултат до някаква степен ни устройва. Не можахме да отговорим на тяхната игра. В Кипър беше горе-долу същото. Те играха доста твърдо, но успяхме да запазим разликата до края на мача", сподели той.

"Ние имаме самочувствието. Трябва да се концентрираме в тези 2-3 месеца до следващите мачове, да работим и да се запазим здрави, за да се съберем в този състав февруари месец", допълни Чавдар Костов.

Баскетболистът бе запитан и за възможността Везенков да се включи в националния отбор за предстоящите мачове през февруари месец.

"Ако може да се включи ще е много добре. Виждате как се представя в Евролигата. Той е на много високо ниво, играе много добре и е в уникална форма. Със сигурност той е много ключов играч за националния ни отбор. Ако успее да се включи определено ще бъдем малко по-спокойни в следващите мачове"

"В Португалия не очаквахме те да играят така. Надявам се в следващия мач срещу тях да покажем по-добра игра и да спечелим", завърши Костов.