„Със сигурност имаме основания да съжаляваме, че не успяхме да победим. Играхме много добре, най-вече стояхме доста добре в защита. Просто някакви минимални грешки и в нападение, и в защита в решаващи моменти, ни костваха победата“, коментира националът Чавдар Костов след поражението на мъжкия представителен тим на България от Литва със 70:72 като домакин в среща от петия кръг на квалификациите в група F за Световното първенство през 2023 година.

„Да, със сигурност Александър Везенков поведе отбора и ние следвахме неговото темпо, играхме доста добре. Той имаше ден, вкара доста точки. Те се опитваха да го спрат и той създаваше ситуации за останалите момчета, което наистина беше от голяма полза за нас“, каза Костов по повод лидера на състава.

„Както казах една ситуация ни коства мача. Може би така е било писано, това не ни е първи мач, в който губим така. Трябва да си взимаме поука и да гледаме да няма следващ. Със сигурност ще направим анализ, но когато се стигне до такава ситуация и резултатът да е равен, според мен трябва да играем доста по-организирано и спокойно, за да имаме по-нормално нападение, а не както сега се случи през няколко човека да има атака. Според мен трябваше да има организирано постепенно нападение“, заяви още Чавдар Костов.

По повод последния мач за България от тази фаза на пресявките – в понеделник срещу Босна и Херцеговина, Костов коментира: „Със сигурност можем да спечелим мача в Босна. Както се видя, ние играхме много добре днес и се надявам да повторим тази игра и да вземем победата.“