Гардът на Левски Лукойл и капитан на националния отбор по баскетбол Чавдар Костов заяви при стъпването си на българска земя, че е изключително щастлив от класирането за ЕвроБаскет 2022. Той сподели, че в тима са вярвали в успеха и се надява тимът да поднесе приятната изненада на първенството на Стария континент.

„Чувстваме се щастливи, все пак за това отидохме. Казах го и преди това на пресконференцията в София, че ние отиваме като фаворити със самочувствие, да вземем тази победа и през цялото време, през което бяхме там вярвахме, че можем да го направим и го показахме на терена. Наистина, не беше много приятен мач за гледане, защото беше много корав сблъсък, предимно се играеше в дефанзивен план, но свършихме това, за което отидохме“, заяви Костов.

„Победата си е победа. Спомняте си предишния мач с Латвия в Ботевград. Там беше предимно нападения, продължения, инфарктни победа. Много съм щастлив. Всички момчета горят от щастие".

Официална "Facebook" страница на Бъгарската федерация по баскетбол - www.facebook.com/basketballfederation 
26 снимки

„На предишното европейско бях на 23 години, преди това на 20. Нямам много спомени. Спомням си, че играх доста добре пак под ръководството на Росен Барчовски и там взехме две победи, които мисля, че българският отбор нямаше победа от 20 години тогава. Така че чакаме следващото европейско и се готвим да изненадаме“.

„Отборът има доста големи резерви от факта, че липсват доста играчи. Предполагам, че когато сме комплектовани отвсякъде, без контузени. Когато дойдат играчите от Евролига и Испания - Везенков и Емил Стоилов и всички бъдем здрав, можем да направим една много хубава подготовка, понеже за европейското лагерът няма да е една седмица и да отидем да играем мачове. Там ще имаме достатъчно време, за да се подготвим. Надявам се всички да бъдем здрави  и ще видим какво ще стане“.

„При положение, че знаят, че под ръководството на Росен Барчовски играем само европейски, за какво правят някакви импровизации до сега. Да си го бяха сложили него и да си чакаме да дойде моментът. Той в момента е доста улегнал, поне от предишното европейско, на което бях при него. Доста по-спокоен е и има някакъв контрол над играчите. Както виждате, отборът играе освободено при него, няма напрежение. Всички момчета имат голям респект към него и нещата се получават“, заяви още капитанът на националния отбор.