Мъжкият национален отбор на България по баскетбол излиза за задължителна победа срещу Австрия тази вечер. Двубоят от третата фаза на предквалификациите за ЕвроБаскет 2025 започва от 18:00 часа и ще се проведе в зала “Арена Ботевград”. Двубоят ще бъде предаван пряко по NOVA SPORT. 

Това е първото от двете поредни домакинства на "лъвовете" в Ботевград. След седмица възпитаниците на Росен Барчовски приемат Норвегия, от който загубиха с 80:86 като гост. 

Това беше първа грешка за подмладения състав на българския отбор, който преди това бе спечелил трите си контролни срещи срещу Румъния и Люксембург (на два пъти). Срещу норвежците момчетата на Барчовски допуснаха твърде много колебания в дефанзивен план, като позволяваха на домакините да пресичат необезпокоявани към коша и демонстрираха липса на комуникация в немалко моменти.

Австрия пристига в Ботевград след серия от шест поредни загуби в официални мачове. Отборът пристига без две от звездите си - Рашид Махалбашич, играл за Монако преди време, както и Лука Брайкович от испанския Бреоган. 

ГРУПАТА НА БЪЛГАРИЯ: Емил Стоилов, Андрей Иванов, Алекс Симеонов, Коди Милър-Макинтайър, Лъчезар Димитров, Мартин Йорданов, Иван Алипиев, Павлин Иванов, Васил Бачев, Деян Карамфилов, Константин Костадинов и Борислав Младенов.

ГРУПАТА НА АВСТРИЯ: Ерол Ерсек, Бенедикт Гютъл, Себастиан Каферле, Даниел Кьопел, Тимо Ланмюлер, Якоб Лор, Еди Патекар, Ренато Поляк, Тобиас Степвайзер, Лукаш Симонер, Якоб Скута, Богич Вуйошевич, Давид Вьотш