Селекционерът на националния отбор по баскетбол, Росен Барчовски, даде мнението си при завръщането на тима ни след двата сблъсъка срещу Кипър и Португалия от квалификациите за европейското първенство. 

„Само на 50% сме доволни. Не успяхме да спечелим първият, но спечелихме един мач, което ни оставя в играта. Февруари ще решаваме нещата срещу Румъния и Португалия“, започна Барчовски.

„И в двата мача имахме амплитуди в представянето между първа и втора част. Не е лесно да направя точна оценка. Физически не сме годни. Никого не обвинявам, но за 3 дена няма как да се навакса това с националния отбор. Окапваме в края на мачовете, а и имаме проблеми с някои постове. Класата ни не е достатъчна в момента“.

„Имахме сериозни разговори с него вчера. За момента имаме уверението, че ще е на линия през февруари. Може би ще имаме нов играч за плеймейкър, което е много важно. Трябва ни и повече време за подготовка, тъй като за 3 дена преди мачовете няма как да се случи. Трябва да се мисли над тези въпроси сега. Станимир Маринов много ни липсваше тук“.

„Фаворит не сме, наравно сме с Португалия. Те са с едни гърди напред. Имаме трудна визита на Румъния, а след това трябва да бием португалците и като домакините с 10 точки“. завърши той.