Президентът на Левски и Националната баскетболна лига Тити Папазов заяви, че за да има въобще националният тим шанс за класиране на Европейско първенство, трябва обединение в българския баскетбол.

Очаква се родната федерация най-после да назначи национален селекционер на следващото заседание на Управителния съвет, което е насрочено за 26-и януари.

„Групата е много тежка. Един изключителен лидер в лицето на Словения. Българинът е силен, когато е изваден от зоната на комфорта. Едно от нещата, за които трябва да съжаляваме е, че отидохме в трета урна на жребия. Аз съм оптимист“, коментира Тити Папазов и продължи:

„Единственото нещо, което категорично трябва да се случи, за да може да има теория да се класира отборът, трябва от първия до последния да сме обединени, играчите да знаят отговорността, която имат. Ако те го осъзнават и не ходят на дискотека два дни преди мача с Румъния и то преди сутрешен разговор да не подценяват съперника. Те понеже много ме уважават, всички така твърдят, отидоха на дискотека. Националният тим е уникална възможност. Това изживяане няма цена.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS