Донован Мичъл реализира 13 точки и изведе САЩ към успех над Испания с 90:81 в контролна среща преди старта на Световното първенство по баскетбол в Китай.

Крис Мидълтън добави 12, а Кемба Уокър се отчете с 11 точки, 8 асистенции, 6 борби и 2 откраднати топки за американците, които заминават за Австралия в събота. Там те ще изиграят две проверки – срещу „озитата“ и Канада, преди да открият световната си кампания в Китай, която започва на 31 август.

Марк Гасол, който помогна на Торонто Раптърс да спечели титлата на НБА миналия сезон след трейд от Мемфис в средата на сезона, бе най-резултатен за испанците с 19 точки. Рики Рубио добави 16 точки, 7 асистенции и 5 кражби за тима, а Серхио Юл реализира 11 от пейката.

„В момента сме концентрирани върху играчите, с които разполагаме. Работим здраво, за да ставаме по-добри с всеки изминал ден. Тази вечер това се видя“, сподели Уокър.

САЩ, намиращ се на първо място в световната ранглиста на ФИБА, водеше с двуцифрена разлика на втория в подреждането Испания през по-голямата част от второто полувреме. Тройката на Юл при оставащи по-малко от пет минути преди края на мача съкрати изоставането на осем, но американците отвърнаха със серия от 8:0. „Играхме много добре срещу един отличен тим. Това бе добър успех за нас“, завърши Уокър. /БГНЕС