Гардът от НБА Марко Ярич изрази надеждата си, че ще бъде поканен да играе за Сърбия на предстоящото Европейско първенство в Полша. Ярич, който бе част от състава на Югославия станал световен шампион през 2002, не е играл за родината си от Евробаскет 2005.

"Не съм говорил с треньора Ивкович все още, но ако ми се обади ще бъда на линия," каза Ярич, цитиран от bulgarianbasket.com. “Ще бъда най-щастливият човек на земята, ако съберем най-силния отбор на Евробаскет в Полша. Това включва играчи като Владимир Радманович (Шарлът Бобкетс), Саша Павлович (Кливланд Кавалиърс) и Игор Ракочевич, който прави страхотен сезон в Европа."

На Евробаскет 2005, когато Ярич игра за Сърбия и Черна гора, отборът не се класира дори за 1/4-финалите. Гардът на ТАУ Керамика Ракочевич междувременно ще се срещне с Душан Ивкович след мача в четвъртък срещу Барселона. Той не е играл за националния отбор от Световното първенство в Япония през 2006.

"Имам голямо желания да играя отново за националния тим," каза той. "Но има някои неща, които могат да окажат ефект върху това - моето физическо състояние, програма на отбора, моя отбор следващия сезон.... ще видим какво ще стане."

Сърбия, чиято главна цел е да се класира на Световното първенство през 2010 в Турция, ще играе срещу Испания, Словения и Великобритания в групата си на първенството в Полша.