Крис Пол получи травма на първата тренировка на олимпийския отбор на САЩ по баскетбол. Пол нарани палеца на ръката си и напусна лагера на състава в Лас Вегас за специализирани изследвания.

Резултатите от скенера обаче показаха, че контузията не е сериозна и в най-лошия случай той ще пропусне само ден от заниманията на тима.

Това е добра новина за старши треньора Майк Кжижевски, който трябваше да се лиши от услугите на Дуайт Хауърд, Дерик Роуз, ЛаМаркъс Олдридж, Дуейн Уейд, Ламар Одом и Крис Бош заради различни травми.

Така в разширения състав останаха 15 баскетболисти, които ще се борят за място сред 12-е, които ще участват на Игрите в Лондон. Шампионът с Маями и най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация ЛеБрон Джеймс пропусна първото занимание на тима. Джеймс и Дерон Уилямс получиха почивка.

В тренировката не се включи и номер 1 в драфта на новаците Антъни Дейвис, който е с изкълчен глезен.

От суперзвездите на НБА на разположение на старши треньора Кжижевски обаче бяха Кобе Брайънт, Кевин Дюрант и Тайсън Чандлър.

Окончателният състав на САЩ за Олимпиадата ще бъде оповестен тази нощ. Американците ще тренират в Лас Вегас до сряда, а ден по-късно ще играят контрола срещу Доминиканската Република.